Derin Kuyu Pompaları
Aps Pompa firması olarak derin kuyu pompa satışı, derin kuyu pompa servisi, derin kuyu pompa bakımı, derin kuyu pompa montaj hizmeti vermekteyiz. Hizmet bölgelerimiz Trakya ve İstanbul bölgeleri arasındadır. Derin kuyu pompa hizmetlerimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçiniz.
Yedi milyarı aşan dünya nüfusu yüzünden insanların kullanabileceği doğal kaynaklar günden güne azalmaktadır. Bilhassa su kaynaklarının azalması; insanların kaliteli bir hayat sürdürmesi noktasında ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Geçmiş yıllarda su ihtiyaçlarını karşılamak adına nehir ve dere kenarlarına kurulan yerleşim yerleri bulunmaktadır. Fakat, günümüzde su kaynaklarına çok uzak mesafelerde bulunan yoğun nüfusa sahip yerleşim yerleri vardır.
Yer altında bulunan su kaynaklarından su çıkarılması insanların su ihtiyaçlarının karşılanması noktasında son derece önemlidir. Ancak, yer altı sularının çıkarılması için günümüzde farklı yöntemler izlenmektedir. Santrifüj pompaları sayesinde bu işlemler yapılırken bu pompaların daha derinlerde bulunan suların çıkartılması noktasında işlevi azdır. Bu noktada, derin kuyu pompalarının yapımı ve kullanımı söz konusu olmuştur.
Derin Kuyu Pompaları Ne İşe Yarar?
Santrifüj pompalar; daha önce de söylediğimiz gibi sınırlı emme yüksekliğine sahiptir. Bu yüzden, bir süre sonra işlevselliklerini kaybederler. Kuyuların çapının dar olmasından mütevellit kuyuların içerisine pompaların indirilmesinin de bir zaman sonra zor hale geldiği bilinmektedir. Bu durumun sonuçlarını telafi edebilmek adına borulu kuyu başlarına basit keson kuyuları açılmıştır. Ancak, bu durumda dahi iletim güçlüklerinin yaşanmasından dolayı dar çaplı borulu kuyularda bazı sorunlar yaşanmıştır. İlk zamanlarda hava ile su çekilmeye çalışılsa da derin kuyu pompalarının gelişmesi sayesinde kuyulardan su çekilmesi işlemleri derin kuyu pompaları ile yapılmıştır.
Derin kuyu pompalarının üç farklı alternatifi bulunmaktadır. Yağ ile yağlamalı, su ile yağlamalı ve dalgıç motopomplar olmak üzere üç farklı alternatifi olan bu pompalar sayesinde herkesin ihtiyacına uygun çözümler geliştirilmektedir. Buna ek olarak, işlevsellikleri azalsa da santrifüj pompalar ve çamur pompaları ile de bazı işlemler yapılmaktadır.
Derin Kuyu Pompaları Nasıl Çalışır?
Derin kuyu pompaları; kuyu çapı ½ inçten 30 inç’e kadar uzanan kuyularda kullanılması adına tasarlanmıştır. Ayrıca, üç önemli bileşeni bulunmaktadır. Motor, pompa hidroliği ve giriş valflı, su geçirmez pompa gövdesiyle çalışan derin kuyu pompaları; günümüz şartlarında birçok işlemin sorunsuz olarak yapılmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, santrifüj pompaların tam aksine derin kuyu pompaları; tam emme kapasitesine sahiptir. Aynı zamanda, hiçbir bakım gerektirmeyen ve termik koruma devresine sahip olan motoru vardır. Hem kuyulardan hem de kuyu kanallarından uygun maliyetli kullanım suyu kazanımı noktasında derin kuyu pompalarından faydalanılmaktadır. Yüksek sevk kapasitesinin olması; derin kuyu pompalarının öne çıkan özelliği arasında yer almaktadır.
Derin Su Kuyularında Pompa Seçimi Nasıl Yapılır?
Derin su kuyularında gerçekleştirilen sondaj işlemlerinin ertesinde çıkan suyun zemine çıkartılması için farklı pompa türlerinden yardım alınmaktadır. Daha önce de söylediğimiz gibi derin kuyu su pompası, dalgıç pompalar, santrifüj pompalar, jet pompalar olmak üzere farklı pompa türleri yer almaktadır. Bu pompa türlerinden hangisinin seçileceği noktasında ise kuyunun derinliği ve çekilmesi gerekli olan suyun debisi dikkate alınmaktadır. Buna ek olarak, pompanın harcayacağı enerji de önemli kriterler arasında bulunmaktadır.
Derin kuyu pompalarının güneş enerjisi ile çalışmasından dolayı avantajlı olduklarını söylemek gerekir. Ancak, güneş enerjisi ile çalıştıkları takdirde düşük güç üretirler. Sonuç olarak, pompa seçimi sırasında verimli pompaların seçilmesine dikkat edilmelidir. Verimi yüksek olan pompalar; aynı zamanda elektrik enerjisi ile daha yüksek su debisi elde edilmesinde de fayda sağlarlar.
Derin kuyuların açılması sırasında donanımlı bir ekip tarafından yapılan projelendirme çalışmalarının yanı sıra yeterli etüt çalışmalarının da yapılması gerekir. Bu sayede, uzun ömürlü ve sorunsuz olarak kullanımları söz konusu olacaktır.
Tekirdağ derin kuyu pompa, çorlu derin kuyu pompa, çerkezköy derin kuyu pompa, kapaklı derin kuyu pompa, süleymanpaşa derin kuyu pompa, ergene derin kuyu pompa, hayrabolu derin kuyu pompa, malkara derin kuyu pompa, marmaraereğlisi derin kuyu pompa, muratlı derin kuyu pompa, saray derin kuyu pompa, şarköy derin kuyu pompa
Kırklareli derin kuyu pompa, babaeski derin kuyu pompa, lüleburgaz derin kuyu pompa, demirköy derin kuyu pompa, kofçaz derin kuyu pompa, pehlivanköy derin kuyu pompa, pınarhisar derin kuyu pompa, vize derin kuyu pompa
Edirne derin kuyu pompa, keşan derin kuyu pompa, enez derin kuyu pompa, havsa derin kuyu pompa, ipsala derin kuyu pompa, lalapaşa derin kuyu pompa, meriç derin kuyu pompa, süloğlu derin kuyu pompa, uzunköprü derin kuyu pompa
İstanbul derin kuyu pompa, çatalca derin kuyu pompa, silivri derin kuyu pompa, beylikdüzü derin kuyu pompa, esenyurt derin kuyu pompa, büyükçekmece derin kuyu pompa
İletişim Adreslerimiz: İletişim
Facebook Adresimiz: https://www.facebook.com/nihat.besli55